• 6721 Szeged, Szent István tér. 2. I/8.

Tájékoztató áraink

Tájékoztató áraink

Tájékoztató az ügyvédi munkadíjról

Az ügyvédi munkadíj az ügyvéd és az ügyfél megállapodásának eredménye, azt semmiféle hatósági előírás nem szabályozza. Ezért csak tájékoztató díjakat közlünk, minden ügyben egyedileg, ügyvéd és ügyfél által aláírt megbízási szerződésben rögzítjük az adott ügyre vonatkozó ügyvédi munkadíjat.

Véleményünk szerint a leginkább indokolható az ügyvéd időráfordításához igazodó díjazás. Természetesen az ügyek jelentős részében már az ügy elvállalása előtt adható tájékoztatás arról, hogy hozzávetőleg hány óra munkát jelent az ügyvédnek a megbízás teljesítése. Óradíjunk 35.000 Ft+ÁFA. (Ez magában foglalja az ügyvédi iroda alkalmazottainak munkáját, a rezsit, és az egyéb anyag-jellegű ráfordításokat. Nem foglalja magában viszont a készkiadásokat, mely minden esetben az ügyfelet terheli. Készkiadásnak minősül az illeték, utazási költség, stb.).

Lehetőség van irodánkkal havi átalánydíjas szerződés megkötésére is, amely azt jelenti, hogy egy havonta rendszeresen fizetendő munkadíj fejében az ügyfél összes felmerülő ügyét ellátjuk. Több ügyfelünkkel is – kölcsönös megelégedésre – évek óta alkalmazzuk az átalánydíjas ügyvédi megbízást.