Egyéb ügyek

Kártérítési ügyek közlekedési balesetek esetén. Fontos tudni, hogy ilyenkor a károsult a balesetet okozó gépjármű biztosítójával áll szemben, mivel a kártérítést a kötelező gépjármű felelősség biztosítás alapján a biztosító köteles megfizetni. Hasonló a helyzet olyan kártérítési ügyekben, ahol egyéb felelősség biztosítás alapján áll helyt a biztosító, pl. lakásbiztosítás alapján kutyatámadás esetén.

Vállaljuk munkaügyi eljárások során akár a munkáltató, akár a munkavállaló képviseletét. A munkaügyi eljárásoknál javasolt a per megindítása előtt az egyeztetés. A munkaügyi perekben ugyanis gyakran több havi jövedelem a perérték, ezért mindkét fél sokat kockáztat a pereskedéssel.

Jelzálog bejegyzés javasolható abban az esetben, ha egy kölcsön (hitel) biztosítékaként az adós ingatlant tud felajánlani. A jelzálog a hitelezőnek elsőbbségi jogot is jelent a végrehajtás során. Nem csak hitel, hanem adósság esetén is alkalmazható a jelzálog. Társasház jelzálogot jegyeztethet be a közös költség tartozás erejéig a tulajdonos ingatlanára.

Védjegy bejegyzése során is ügyfeleink rendelkezésére állunk. A védjegy valamely áru, szolgáltatás jelzésére alkalmas szó, ábra. Ha a védjegyet a nemzeti- és nemzetközi adatbázisokba a hatóság bejegyzi, a védjegy jogosulton kívül mindenki más tartózkodni köteles a védjegy használatától. Európai Uniós- és Unión kívüli országokba is vállaljuk a védjegy bejegyzését.

Közreműködünk állampolgárság megszerzésére irányuló eljárásban. Ez – ha nem kedvezményes honosításról van szó – egy meglehetősen hosszadalmas és bonyolult eljárás. Megfelelő vízum birtokában kell beutazni az országba, és már a vízum megszerzéséhez több feltételt teljesíteni kell. Hosszabb belföldi tartózkodáshoz tartózkodási-, majd később letelepedési engedélyt kell kérni. Ezekhez igazolni kell a lakhatást, megélhetést, egészségbiztosítást. Az állampolgárság csak hosszú jogszerű belföldi tartózkodás után kérelmezhető. Állampolgárság nélkül is igénybe vehető azonban a belföldi egészség biztosítás, amennyiben érvényes TB jogviszony fennáll.